text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

520MW+ är ett s k M-Steel® där man förutom behandling med kalcium uppnår, i jämförelse med 520M, ytterligare förbättring av skärbarhet genom förhöjd halt svavel samtidigt som man behåller goda värden för hållfasthet och slagseghet. Stålet är mikro-legerat med en liten tillsats av vanadin.

Om man bortser ifrån svaveltillsatsen, liknar den kemiska analysen av 520MW+ stålet S355J2 som standardiseras i SS-EN 10025 - 2 och med de (utgångna) SS-beteckningarna 2172 och 2174. Tack vare vanadintillsatsen är dock sträckgränsen för 520MW+ signifikant högre. Charpy-V slagsegheten är likvärdig den för S355J2 (27 Joule eller bättre vid -20°C) upp till en stångdiameter 90 mm.  Leveransutförandet är varmvalsat med diametertoleranser enligt SS-EN 10060. Rakheten (pilhöjd) för normalriktad stång ska vara bättre än 0,004 gånger stångens längd. EO stål lagerhåller vissa dimensioner av 520MW+ i skalsvarvat utförande och i detta fall är diametertolerans h12 och pilhöjden som högst 0,0015 gånger längden.

Svetsbarheten av 520MW+ är begränsad till följd av den höga halten svavel. Däremot är maskinbearbetbarheten utmärkt speciellt i jämförelse med S355J2.

Om applikationen kräver en slitstark yta går 520MW+ att såväl sätthärda som nitrerhärda med goda resultat. Dessutom kan hållfastheten höjas genom härdning och anlöpning men då fordras tillräckligt snabb kylning (helst i vatten eller polymert kylmedel) vid härdning.

Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.