text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

2225M/25CrMoS4 är ett låglegerat (krom-molybden) seghärdningsstål med relativt låg kolhalt. Stålet har M-behandlats för att uppnå förbättrad skärbarhet. Materialet levereras i värmebehandlat (seghärdat) tillstånd varför ytterligare värmebehandling normalt inte är nödvändig.

Vi har valt att lagerhålla stång som seghärdats för att uppfylla kraven avseende hårdhet och hållfasthet i den svenska normen SS 2225. De mekaniska egenskaperna är likvärdiga med eller överträffar dem som föreskrivs för stål 25CrMoS4 i SS-EN ISO 683 - 2. I likhet med 25CrMo4 minskar den garanterade nivån för sträckgränsen, brottgränsen och hårdhet med ökande dimension även om nivåerna är fixerade inom bestämda diameterintervaller. Till skillnad från 25CrMo4 i SS-EN ISO 683 - 2 garanteras slagseghetsnivån till 27 J eller bättre vid -20°C. För fullständig information om de mekaniska egenskaperna som gäller för en given stångdimension se vår stålvalsguide eller databladet för 2225M/25CrMo4.

I vårt lagerprogram för 2225M är stång med diameter >20 mm skalsvarvad medan dimensioner 10 - 20 mm är kalldragna. Det sistnämnda omfattas då av standarden SS-EN 10277 - 5 och de relevanta utförandena är ”+QT” (seghärdad) och ”+C” (kalldragen). Diametertoleransen för kalldragen stång är h10 (ISO 286 - 2).

2225M har relativt låg kolhalt så svetsning är möjlig även om förvärmning rekommenderas för allt annat än mycket små detaljer. Maskinbearbetning av seghärdade stål anses allmänt som besvärlig men M-behandlingen av 2225M underlättar betydligt i detta avseende.

Om applikationen fordrar en slitstark yta lämpar sig 2225M väl för ytbehandling genom såväl induktionshärdning som nitrering. Stålet kan även vid behov sätthärdas.

Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.