text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Denna typ av rör används till lättare konstruktioner och är ett av de allra vanligaste. Inom fordonsindustrin finner de sin funktion i till exempel rattbalkar i person- och lastbilar, i släpvagnar och kapellställningar. Inom verkstadsindustrin hittar vi dem i maskinstativ och maskinskydd. Möbelindustrin använder dem till bland annat ben, lampstativ, garderobsinredningar och butiksinredningar. Du hittar dem också på gymmet i många typer av träningsmaskiner. I en jämförelse med EN 10305-3 är det enbart formen som skiljer.

De goda egenskaperna handlar om snäva dimensionstoleranser och fina ytor. I många konstruktioner är det enklare att bygga med fyrkantiga rör än runda. Rören tillverkas av kallvalsat stålband eller obetat/betat varmband och kännetecknas av tunna väggar. Ytorna är också lämpliga att ytbehandla på olika sätt. Kallbandsbaserade rör är lämpliga till förkromning. Varmvalsat betat band är lämpligt att varmförzinka, elförzinka och lacka. E220 och E235 är de vanligaste stålsorterna i vårt lager.

Dokument (ladda ner)
Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.